Preview Mode Links will not work in preview mode

Den 4. Væg


Sep 2, 2023

Shakespeares kvinder. De er mange og de er få. Og vi har svært ved at blive helt kloge på dem. Vi ved ikke, om det er Shakespeares skrivevner eller iscenesætterne, der kommer til kort, men vi gad så godt, at vi kunne komme lidt tættere ind på livet af dem, ligesom med alle de mandlige karakterer.

Derfor har vi lavet et Shakespeares kvinder afsnit. Vi taler bl.a. med the man, the legend, Shakespeare-oversætteren over dem alle, Niels Brunse. Desuden har vi besøgt prøverne på Staffan Valdemar Holms nyfortolkning af RICHARD II (en version kun med mænd i alle rollerne), for at blive klogere på, hvorfor det nu også er sådan en god idé.

Til sidst taler vi med skuespiller og dramatiker Nanna Cecilie Bang, der lige nu er i opløb på endnu en nyfortolkning, nemlig KONG LEAR. Hun spiller en version af Cordelia, der sætter sin far, en version af Kong Lear, i stævne. Nu vil Cordelia have nogle svar. Vi taler desuden med Nanna om at skrive og om at være skuespiller og om kærligheden til det akavede.

I podcasten anmelder vi desuden THIS IS NOT ROMEO AND JULIET og taler om den nykomponerede opera HJEM, samt Claras grædefærdige oplevelse med musicalen NEXT TO NORMAL.

God fornøjelse.